Basundervisning til den øvede/professionelle bassist

Inden for musikkens verden er der aldrig nogen bassister, der bliver så dygtige, at de ikke har brug mere højt kvalificeret basundervisning. Selv en rutineret/professionel bassist kan altid udvikle sig og blive bedre – prøv fx at kigge på listen nedenfor.

5 verdensberømte nulevende/afdøde bassister

1. Den engelske bassist John Entwistle (1944-2002) fra The Who – kåret til verdens bedste bassist af Rolling Stone

2. Den amerikanske bassist Jaco Pastorius (1951-1987) – introducerede elbassen i jazz-sammenhæng og spillede bl.a. med Weather Report og Joni Mitchell.

3. Den svenske jazzbassist Palle Danielsson - har bl.a. spillet med Bill Evans og Jan Garbarek.

4. Den amerikanske bassist Les Claypool – ekvilibristisk bassist i funkbandet Primus.

5. Den danske bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (1946-2005) – spillede med bl.a. John Scofield og Stan Getz.

De overstående bassister bliver af mange regnet for nogle af de bedste inden for både el-bas og akustisk bas spil. Fælles for dem alle er/var imidlertid, at de til stadighed har øvet sig på at blive bedre bassister igennem hele deres musikkarriere.

Basundervisning er ikke med andre ord ikke kun forbeholdt nybegyndere. Uanset hvor dygtig du er til at spille på bas, kan dine evner altid blive bedre og skarpere.

Sådan kan basundervisning forbedre den øvede bassist

Basundervisning til den øvede bassist vil typisk fokusere på at forbedre bassistens svageste sider igennem finpudsning af teknisk kunnen og udryddelse af dårlige vaner. Derudover vil basundervisningen også fokusere på at introducere nye genrer for på den måde at inspirere bassisten til at medtage nye elementer i sit basspil fremadrettet.

Uanset hvor dygtig du er på din bas har de fleste musikere for vane at negligere sine egne svagheder og kun fokusere på de stærkeste sider. Der vil således altid være områder, hvor en bassist er mindre skarp, og her kan basundervisningen løfte bundniveauet inden for så mange aspekter som muligt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>