250 efterskoler til alle elever

Kunne du godt bruge en sjov skoletid? Så kan jeg foreslå dig en efterskole! Der er lidt over tohundredehalvtreds efterskoler {http://www.ranumefterskole.dk/} her i Danmark; både i Jylland, på Fyn og på Sjælland. En efterskole er en dansk skoleform, og her har unge mellem 14 og 18 år chancen for at udføre et/flere af de sidste skoleår. I princippet er det en kostskole, på grund af at man ikke kun går i skole der, men derforuden er bosat der. De unges faglige og personlige evolutionforløb tager efterskoler sig af, og på grund af det får de unge en god start på det videre liv.

Der er en gevaldig afveksling i skolerne, hvilket betyder, at der så sikkert, som det er sagt, er en efterskole, der matcher dig. Efterskoler for unge, som har særskilte nødvendigheder findes der fx, blandt andet skoler for nogle, som er ordblinde. Efterskolerne indehaver utallige varierende frivillige fag, fritidsarrangementer & ture. Det er oven i købet muligt for dig at tage på en efterskole med fælles interesser for samtlige elever. Det er blandt andet en musikefterskole.

Jeg har hørt, at et år på efterskole svarer til fem normale år. Det kan man godt forstå, hvis man tænker over, at der egentlig er ganske mange ting, man gennemlever i løbet af blot et skoleår. Desuden får du et væld af nye venner, som du rapt lærer godt at kende, af den grund at I bor sammen såvel som er i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler ejer linjefag samt en hel del forskellige selvvalgsfag ud over de almindelige fag. Af den grund kan du selv vælge, hvorledes skoledagen vil komme til at se ud.